5+1 tips για να βάψετε με απόλυτη επιτυχία τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι
Getty Images

Όσες βάφετε τα μαλλιά σας, ξέρετε όσο βολικό και οικονομικό είναι να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Με λίγα ευρώ μπορείτε να ανανεώσετε την εικόνα σας, χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι σας, αλλά αυτό πολλές φορές έρχεται χεράκι με ένα τίμημα.  Οι φορές που colorists μας έχουν διηγηθεί ιστορίες τρόμου από γυναίκες που προσπάθησαν αλλά –ας πούμε- δεν κατάφεραν να ανανεώσουν μόνες το χρώμα των μαλλιών τους και κατέφθασαν στο κομμωτήριό τους τρέχοντας δεν είναι λίγες. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τα 10 πιο απαραίτητα tips για να κάνουμε τη βαφή στο σπίτι όσο πιο risk free γίνεται για μαλλιά τέλεια λαμπερά.

Προμηθευτείτε τη σωστή ποσότητα

Αν έχετε πολλά μαλλιά ή πολύ μακριά μαλλιά αγοράστε δύο κουτιά βαφής. Η ποσότητα του ενός πολύ πιθανό να μην σας φτάσει και να μείνετε με τα μισά μαλλιά βαμμένα.

Μην προσπαθείτε το ακατόρθωτο

Αν θέλετε να κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή μην το προσπαθήσετε μόνη σας. Καμία βαφή από το σούπερ μάρκετ δε θα σας κάνει από καστανή ξανθιά με μια κίνηση. Για τέτοιες αλλαγές είναι καλύτερα πάντα να εμπιστεύεστε έναν ειδικό εξ’ αρχής και να μην τρέχετε σε εκείνον αφού γίνει το κακό.

Κάντε το τεστ

Και φυσικά αναφερόμαστε στο τεστ αλλεργίας στη βαφή. Μέσα στο κουτί θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το τεστ αλλεργίας αλλά θα σας τις πούμε και εμείς. Βάλτε μια ποσότητα από το προϊόν στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και αφήστε το για 48 ώρες. Αν αντιδράσει το δέρμα σας ΜΗΝ βάψετε τα μαλλιά σας. Το τεστ είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς η αλλεργία στη βαφή μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και αν βάφετε τα μαλλιά σας χρόνια συνεπώς δεν πρέπει να το παραλείπετε για κανένα λόγο.

Μόνιμη βαφή μαλλιών Argan Oil Ageless Colorant, Korres

Ενυδατώστε καλά τα μαλλιά σας

Τα πολύ ξηρά μαλλιά είναι πορώδη και απορροφούν τη βαφή πολύ γρήγορα συνεπώς αν έχετε πολύ ξηρές άκρες για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσουν το χρόνο που πρέπει να αφήσετε τη βαφή στο κεφάλι σας. Για να μην έχετε πρόβλημα, ενυδατώστε πολύ καλά τα μαλλιά σας δύο μέρες πριν.

Λουστείτε δύο μέρες πριν

Τα φυσικά έλαια του δέρματος του κεφαλιού το προστατεύουν συνεπώς σας είναι απαραίτητα. Αφήστε τα μαλλιά σας άλουστα για δύο ημέρες πριν τη βαφή για να εκμεταλλευτείτε τις προστατευτικές τους ιδιότητες.

Ενισχύστε το χρώμα

Βοηθήστε το χρώμα σας να λάμψει αρχικά αποφεύγοντας το λούσιμο για 24 ώρες μετά τη βαφή. Όταν θα έρθει η ώρα να λουστείτε και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας επιλέξτε προϊόντα ειδικά διαμορφωμένα για βαμμένα μαλλιά που ενισχύουν το χρώμα, τη λάμψη του και προσφέρουν στην τρίχα σας τη φροντίδα που χρειάζεται μετά τη βαφή.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα