Μουντιάλ 2022: Η απάντηση του Robbie Williams στους επικριτές του

Ο Robbie Williams υπεραμύνθηκε της απόφασής του να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν “υποκριτικό” να μην πάει. Η αντίδραση του 48χρονου τραγουδιστή ήρθε, μετά τα επικριτικά σχόλια στα social media προς το πρόσωπό του, αλλά και την άρνηση διάσημων συναδέλφων του, όπως η Dua Lipa, ο Rod Stewart και η Shakira επιβεβαίωσαν να συμμετάσχουν στην αυριανή τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Αντίθετα ο Robbie Williams δέχθηκε να τραγουδήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τη διεθνή καταδίκη για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας και των δεσμών του με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το πρώην μέλος του συγκροτήματος, Take That, υποστήριξε ότι θα ήταν λάθος να μην εμφανιστεί λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή έχει ήδη εμφανιστεί σε χώρες με απαράδεκτα καθεστώτα. Πρόσθεσε ότι αν αρνιόταν να παίξει σε μέρη όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, «δεν θα μπορούσα να παίξω καν στη δική μου κουζίνα».

Ο Williams πρόκειται να δώσει συναυλία στο Κατάρ στις 8 Δεκεμβρίου και αναμένεται να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης στην Ντόχα την Κυριακή μαζί με τον σταρ της K-pop Jungkook. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018 παρά την προσάρτηση της Κριμαίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα