Ugly shoes: Αυτά είναι τα «άσχημα» παπούτσια που θα φοράει κάθε γυναίκα σε 6 μήνες
Credit: Proenza Schouler/Instagram

Η Εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης κατέφθασε φορώντας… ugly shoes! Το νέο trend που εντοπίσαμε στην πασαρέλα του οίκου Proenza Schouler αναμένεται να κατακτήσει τις καρδιές των It girls και να επικρατήσει στο street style της επερχόμενης άνοιξης με μεγάλη ευκολία. Τα άσχημα παπούτσια με την ογκώδη γραμμή και το υπερβολικό ύψος έκλεψαν τις εντυπώσεις στο show που διοργάνωσε ο δημοφιλής οίκος μόδας και προβλέπουμε πως φέτος θα είναι η χρονιά τους. Η εποχή των λεπτεπίλεπτων και κομψών υποδημάτων έχει πια τελειώσει και η πλατφόρμα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας (θέλοντας και μη!). Αλλά ας κάνουμε ένα focus στη νέα αμφιλεγόμενη τάση.

Credit: Proenza Schouler/Instagram

Ugly but trendy!

Αυτή δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ένα άσχημο παπούτσι κατακτά τον κόσμο της μόδας. Όλες είχαμε φορέσει τα chunky sneakers του οίκου Balenciaga, ή μια παρόμοια εκδοχή τους εν πάση περιπτώσει, και οι περισσότερες από εμάς είχαμε απολαύσει την άνεση των επίσης άσχημων Crocs. Αυτό είναι συνήθως και το μυστικό των ugly shoes, μας αρέσει να τα μισούμε, αλλά είναι τόσο άνετα όταν τα φοράμε που αμέσως τα βαφτίζουμε fashion και υιοθετούμε την αισθητική τους άσχημη ή μη.

Ογκώδη, puffy, με έξτρα ύψος και ιδιαιτέρως χοντροκομμένα λοιπόν, θα είναι τα φετινά Proenza Schouler mules, τα οποία ενσωματώνουν πολλές τάσεις σε ένα σχέδιο και τα οποία υπόσχονται να βάλουν ύψος στη ζωή μας χωρίς πόνο!

Credit: Proenza Schouler/Instagram

Θα πούμε ναι στην Proenza άνοιξη;

Πιθανότατα να υποκύψουμε και σε αυτό το trend. Όχι μόνο επειδή θα ακολουθηθεί από τον περισσότερο fashion κόσμο, αλλά κι επειδή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει τάση για τάση που να αναδεικνύει τη λεπτεπίλεπτη ομορφιά του flat παπουτσιού και να τη θηλυκότητα του κλασικού στιλέτου. Στη προσπάθεια τους να είναι δημιουργικοί, οι οίκοι μόδας ξεχνάνε το αισθητικό κομμάτι ο ένας με τον άλλον, παρασύροντας κι εμάς τα χρόνια τώρα fashion victims να ακολουθήσουμε τις προτάσεις τους. Μαύρα μάτια κάναμε να δούμε μια flat μπαλαρίνα χωρίς καθόλου πάτο που να αποθεώνει τη γυναικεία ομορφιά χωρίς υπερβολές και στολίδια!

Ευτυχώς, υπάρχει και το χαρακτηριστικό vintage, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία κάθε φορά που φοράμε ένα πιο κομψό παπούτσι από την προσωπική μας συλλογή. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να είμαστε όλες fashion forward!    

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα