Ταξίδι για ένα ποτηράκι… στο Μosel της Γερμανίας

Το Mosel της Γερμανίας έχει μια σημαντική θέση ανάμεσα στις περιοχές που παράγουν λευκό κρασί, κάτι που γνώριζαν μέχρι και οι Ρωμαίοι καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι αμπελώνες βασιλεύουν στον τόπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα σταφύλια riesling που φυτρώνουν εδώ είναι γνωστά για την ιδιότητά τους να ποικίλλουν από ξηρά και στυφά μέχρι χυμώδη και γλυκά, αλλά και για την ικανότητά τους να ωριμάζουν επί δεκαετίες. Η περιοχή είναι μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ευρώπης με τους πελώριους αμπελώνες της, τις πανέμορφες πόλεις με τα ξύλινα σπίτια και το ομώνυμο ποτάμι που περνά ανάμεσά τους.

Για τη διαμονή σας επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Becker. Εκεί θα βρείτε δωμάτια με σύγχρονη διακόσμηση και ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin που σερβίρει πιάτα με άγριο καπόνι, μακαντέμια και σπαράγγια.

Το ξενοδοχείο Villa Hugel, στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ροζ και άσπρο κτίριο και διαθέτει σάουνα, πισίνα και ένα εστιατόριο που προσφέρει όμορφα γεύματα στα διαλείμματα από το τουρ γευσιγνωσίας.

Η γνωριμία με το κρασί εδώ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μερικά από τα ονόματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι το Dr Loosen, που βρίσκεται στο Berkastel-kues, το Willi Schaefer, στο Graach an der Mosel και το Clemens Busch, στο Punderich. Στο καθένα από αυτά θα δοκιμάσετε ξεχωριστές γεύσεις, όμως τις ποικιλίες riesling, muller-thurgau και pinot blanc θα τις βρείτε όπου και αν βρεθείτε.

Kόκκινα σταφύλια έτοιμα συγκομιδή στην περιοχή Moselle River Winningen της Γερμανίας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα έξοχα pinot noir. Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με το καλό κρασί από ένα ωραίο φαγητό και εδώ θα βρείτε από ντόπιες καλομαγειρεμένες συνταγές μέχρι μενού προσεκτικά διαμορφωμένα από επίλεκτους σεφ. Το μεσημεριανό στο Alte zunftscheune, στην πλευρά Traben- Traebach είναι μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με πιάτα ντόπιου κρέατος.

Αεροφωτογραφία πάνω από την περιοχή Mosel Brodernbach. Χειμωνιάτικο τοπίο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Food & Travel.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα