7 beauty tips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους
Instagram @novalanalove

Η αλήθεια είναι πως οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να εμφανιστούν κάτω από τα μάτια μιας 20χρονης, μιας αθλήτριας, μιας κοπέλας που ακολουθεί υγιεινή διατροφή αλλά και σε γυναίκες που περιποιούνται το πρόσωπό τους συχνά. Πως προκαλούνται, λοιπόν, και πως μπορούμε να τους εξαφανίσουμε μια και καλή;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι θέμα κληρονομικότητας ενώ, δεδομένου ότι η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή, πρόκειται για το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας. Ο ήλιος, οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου, το αλκοόλ και η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσουν την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια και να δημιουργήσουν μαύρους κύκλους.

Τι θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να τους αποχωριστούμε;

-1

Θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα

Μπορεί να ξενυχτάμε συχνά ή να καθόμαστε πολλές ώρες στον ήλιο. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να εντοπίσουμε την αιτία τους προβλήματος. Σίγουρα κάποια από τις συνήθειες μας κάνει κακό στην επιδερμίδα μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε στην κατάλληλη λύση.

-2

Διατροφή και ύπνος

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα σύμπτωμα «εσωτερικών προβλημάτων του σώματός μας». Έτσι εάν αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας. Μία καλή λύση είναι να πίνουμε περισσότερο νερό και λιγότερο αλκοόλ. Να τρώμε περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Φυσικά θα πρέπει να κοιμόμαστε και περισσότερες ώρες.

-3

Κατάλληλα προϊόντα

Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Α μπορεί να δυναμώσουν την επιδερμίδα μας κάτω από τα μάτια καθώς η βιταμίνη Α βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων. Επιπλέον, η καφεΐνη χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

-4

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονές και να δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον γιατρό για να μας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.

-5

Περιποίηση

Τα καθαριστικά προσώπου και τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που δεν είναι κατάλληλα για την περιοχή των ματιών ίσως να είναι κάπως ακατάλληλα για τους μαύρους κύκλους και να χειροτερέψουν την κατάσταση. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε καλλυντικά που είναι σχεδιασμένα να περιποιούνται την ευαίσθητη αυτή περιοχή. Θα πρέπει να προσέξουμε μάλιστα ώστε οι κινήσεις που κάνουμε στην περιοχή των ματιών να είναι πολύ απαλές.

-6

Μασάζ

Μπορούμε να βρέξουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και κάνουμε κομπρέσες κάτω από τα μάτια ή μασάζ στην περιοχή με τα δάχτυλά μας και την κρέμα ματιών.

-7

Μακιγιάζ

Η κατάλληλη απόχρωση στο concealer και στο foundation έχουν τεράστια σημασία, εάν θέλουμε να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους. Το concealer μάλιστα θα πρέπει να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το foundation, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλέον, εάν οι μαύροι κύκλοι είναι έντονοι, καλό είναι να αποφεύγουμε το έντονο μακιγιάζ ματιών και να προτιμάμε πιο natural looks.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα