Oprah Winfrey: Ο λόγος που προκάλεσε αντιδράσεις με το βιβλίο που πρότεινε στους θαυμαστές της
Twitter@oprahwhinfrey

Ως γνωστόν, κάθε φόρα που η Oprah Winfery προτείνει στους θαυμαστές της ένα βιβλίο για ανάγνωση μέσα από το book club στο site της, αυτό καταφέρνει να γίνεται πάντα bestseller.

Η παρουσιάστρια, που αυτή τη φόρα πρότεινε στους διαδικτυακούς της φίλους να διαβάσουν το American Dirt της Jeanine Cummins, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Όπως  πολλοί από εμάς, έχω διαβάσει και εγώ άρθρα εφημερίδων, έχω δει ταινίες και ειδήσεις στη τηλεόραση για τον Γολγοθά που περνάνε οι οικογένειας που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Όμως, αυτή εδώ η ιστορία άλλαξε εντελώς το τρόπο για τον οποίο σκεφτόμουν πως είναι να είσαι μετανάστης».

Το βιβλίο είναι μια σύγχρονη ιστορία για τη μετανάστευση που περιγράφει τη ζωή της λατίνας Lydia Perez, η οποία μαζί με την οικογένειά της απολάμβανε μια άνετη, μεσοαστική ζωή στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Όταν όμως τα καρτέλ ναρκωτικών που  εισβάλλουν στην πόλη, η Lydia μαζί με το γιο της βρίσκονται στο δρόμο για την Αμερική μαζί με χιλιάδες ακόμη απελπισμένους μετανάστες.

Παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κατάφερε να διακριθεί μέσα από το site της Oprah, το γεγονός ότι μια “λευκή”  γυναίκα  έγραψε ένα μυθιστόρημα για μια μερίδα ανθρώπων που βρίσκονται στο περιθώριο (μετανάστες, έγχρωμους ανθρώπους) κατάφερε να εξοργίσει αρκετούς κριτικούς και αναγνώστες οι οποίοι θεώρησαν ειρωνική την όλη κατάσταση.

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα