Opinion: Πόσα θα πληρώνατε για μία θέση στην πρώτη σειρά ενός fashion show;

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όταν διαβάσαμε τη συγκεκριμένη είδηση δεν την πιστέψαμε, νομίζαμε ότι ήταν κάποιου είδους αστείο μεταξύ των ανθρώπων της μόδας. Όπως διαπιστώσαμε όμως, προς μεγάλη έκπληξή μας, ισχύει, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Ο λόγος για μια πραγματικά διαφορετική δημοπρασία, στην οποία το προϊόν που πωλείται, δεν είναι κάποιο έργο τέχνης, ή κάποιο αντικείμενο με υψηλή συλλεκτική αξία, αλλά ένα πακέτο που περιλαμβάνει εισιτήρια για fashion shows. Όπως καταλαβαίνετε βέβαια, δεν μιλάμε για οποιοδήποτε fashion show αλλά για την Εβδομάδα Μόδας του Φεβρουαρίου του 2015 στο Μιλάνο και πιο συγκεκριμένα για τους Οίκους Prada, Fendi και Giorgio Armani αλλά και για ένα εισιτήριο για το show του Miu Miu στο Παρίσι.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Το Watermill Center δημοπρατεί για κάτι παραπάνω από 20000 ευρώ, εισιτήρια για όλα τα παραπάνω και μάλιστα υπάρχει και η αντίστοιχη buy it now τιμή η οποία αγγίζει τις 90000 ευρώ. Έτσι αν θέλετε πολύ να βρεθείτε στο μεγάλο γεγονός, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στον χώρο της μόδας, μπορείτε απλώς να αγοράσετε το εισιτήριο σας με αυτόν τον τρόπο.

Αν σκεφτεί κανείς όμως πως οι celebrities πληρώνονται -και μάλιστα αδρά- για να παρακολουθήσουν τα shows όλων των Οίκων, ενώ οι δημοσιογράφοι μόδας δίνουν το παρών, με έξοδα που καλύπτονται από τους εργοδότες τους ως επί το πλείστον, έχει πραγματικά νόημα να πληρώσει κανείς για να βρεθεί ανάμεσά τους; Η ανθρώπινη ματαιοδοξία μάλλον δεν έχει όρια, γεγονός που αποδεικνύεται πλήρως από την ύπαρξη και μόνο αυτής της δημοπρασίας.

Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, να πληρώσει τα δίδακτρα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στην Ελλάδα ακόμα και να αγοράσει σπίτι, οπότε η συγκεκριμένη είδηση ακούγεται σχεδόν προκλητική για τους «κοινούς θνητούς», αλλά και για όσους απλώς σκέφτονται λογικά. Σίγουρα το να βρεθεί κανείς σε μια από τις μεγάλες Εβδομάδες Μόδας, αποτελεί εμπειρία, αν αγαπάει και παρακολουθεί τη μόδα, όμως να φτάσει να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό για μερικά λεπτά στην πρώτη σειρά; Ναι, οι θέσεις στις οποίες αναφέρεται το αντίτιμο, είναι στην πρώτη σειρά, οπότε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Οίκος που κάνει τη δημοπρασία, το «έργο» είναι ανεκτίμητο.

Παρόλο που αγαπάμε τη μόδα, την παρακολουθούμε και πολύ συχνά την ακολουθούμε, το να πληρώσουμε για να δούμε κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι μία παρουσίαση και όχι η καλλιτεχνική πλευρά της, είναι μάλλον απλή υπερβολή. Πιθανόν να άξιζε ένα ακριβοπληρωμένο εισιτήριο για κάποιο show του Karl Lagerfeld, όπου ο Κάιζερ δίνει πραγματικά ρεσιτάλ κάθε φορά, αλλά και πάλι το ποσό παραμένει εξωφρενικό.

Αν λοιπόν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην πορεία της δημοπρασίας, ή απλώς να μας πιστέψετε για όσα γράφουμε -μιας και για πολλούς η είδηση είναι απίστευτη- δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Watermill Center. Με ένα κλικ θα διαπιστώσετε πως ανάμεσα σε ενδιαφέροντα έργα νέων καλλιτεχνών, πωλούνται και τα εισιτήρια για τα οποία σας έχουμε μιλήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζει το γαμήλιο look της Βίκυς Καγιά;

Η Lara Stone ποζάρει για τον Calvin Klein έχοντας χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα