Guest Editor: H Χρύσα Οικονομοπούλου του blog Fashionism μιλάει για τους κανόνες του summer style

Η Χρύσα Οικονομοπούλου του Fashionism έχει χιούμορ και άποψη. Διαβάστε όλα αυτά που έχει να μας πει για το καλοκαίρι, που ναι μεν πέρασε, αλλά είναι η πιο μεγάλη εποχή του χρόνου για την Ελλάδα, οπότε πάρτε μολύβι και χαρτί, και κρατήστε σημειώσεις για το επόμενο, που είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι φαντάζεστε.

Το στιλ του καλοκαιριού είναι να κάνετε το δικό σας.

Ανάμεσα στα ένα εκατομμύριο άρθρα για τη βαλίτσα των διακοπών και τα απαραίτητα του καλοκαιριού, που ας μη γελιόμαστε, σιγά τα απαραίτητα, υπάρχει χώρος και για να κάνετε ό,τι θέλετε.

Σανδάλια: δεν είναι μονόδρομος

Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς αντιλαμβάνεσαι εσείς τη ζέστη, και όχι οι γύρω σας. Αν εσύ δεν είστε από τους ανθρώπους που ζεσταίνονται αφόρητα, ακόμα και αυτό το Μακρύ Αδυσώπητο ελληνικό καλοκαίρι, κανείς δεν σας υποχρεώνει να δείξετε δαχτυλάκια (γενικώς κανείς, ούτε και η μόδα, δεν σας υποχρεώνει να κάνεις κάτι). Λύσεις υπάρχουν: μπαλαρίνες, εσπαντρίγιες, sneakers, τα αγαπημένα μου Vans, ακόμα και ankle boots. Γιατί όχι; Παλιά φορούσαμε Doc Martens στα νησιά το κατακαλόκαιρο και δεν άνοιγε μύτη.

Once you go black

Εγώ το ομολογώ: θα ήθελα ένα off από το μαύρο το καλοκαίρι, λίγο χρώμα, λίγο κάτι να κινηθεί προς το πιο τολμηρό χρωματικά. Από την άλλη, καταλαβαίνω. Τι είναι πιο εύκολο, κολακευτικό και σέξι από το μάυρο; τίποτα. Θέλετε να το φορέσετε; Ε φορέστε το. Βάλτε κανένα πολύχρωμο αξεσουάρ μόνο, γυαλιά, παπούτσια, μαντήλια, κοσμήματα, έτσι για το ξεκάρφωμα.

Το σέξι μαγιό μπορεί να μην είναι αυτό που έχετε στο μυαλό σας

Δεν είναι για όλους τα μαγιό με τα κορδονάκια και την ελάχιστη επιφάνεια υφάσματος αυτά που κόβουν την ανάσα. Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν είναι και αυτοσκοπός όλων των κοριτσιών να δείχνουν σέξι στην παραλία. Μπορεί να θέλουν να είναι πρακτικές. Μπορεί να θέλουν να είναι κουλ. Μπορεί να θέλουν να είναι χαριτωμένες. Μπορεί να θέλουν να είναι λίγο ρετρό. Τέλος πάντων, υπάρχουν τα ολόσωμα και εκείνα με το σορτσάκι, τα οποία όχι, δεν τα φοράμε για να καλύψουμε το σώμα μας, αλλά επειδή αλήθεια μας αρέσουν περισσότερο.

Μακριά φαρδιά φορέματα: βαρεμάρα ώρα μηδέν

Φαρδύ, εμπριμέ hippie chic φόρεμα, ένα μεγάλο κολιέ, σαγιονάρες, σαν στολή. Εντάξει, το είδαμε. Και ναι, ήταν βολικό. Και τώρα;

Βερμούδα – σαγιονάρα

Τα ως άνω, σε έκδοση “αγόρια”. Ακόμα και το φετινό χιτάκι με την παντόφλα του παππού, πιο ενδιαφέρον μου φαίνεται από τη σαγιονάρα.

Φάκελος μαύρισμα

Παραλείποντας όσα θέλω να ελπίζω ότι γνωρίζουμε περί του ήλιου και του πόσο κακό κάνει, θα ήθελα απλώς να διαβεβαιώσω τις ελάχιστες, δεν έχω αυταπάτες, που βλέπουν το θεματάκι όπως εγώ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα άμα είσαι άσπρος. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν σου αρέσει η ηλιοθεραπεία. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν αποκτήσεις «το χρώμα της υγείας». Δεν υπάρχει πρόβλημα αν θες, χειμώνα-καλοκαίρι να κυκλοφορείς πορσελάνινη και βικτωριανή. Και ορκίζομαι ε, δεν γουστάρουμε όλοι το μαύρισμα, και δεν θέλουμε να δαγκώσουμε το ηλιοκαμμένο σας δέρμα επειδή το βρίσκουμε ακαταμάχητο.

 Τακούνι στο πλακόστρωτο

Έχουν υποπέσει και στη δική σας αντίληψη κάτι «συμβουλές» στα social media του τύπου «κορίτσια μη φοράτε τακούνια αν δεν μπορείτε να τα περπατήσετε/αν κουνιέστε σαν ψαρόβαρκες/αν δεν έχετε ωροσκόπο στον Κριό και σελήνη στην Παρθένο» ξέρω ‘γώ; Ε, αγνοήστε τις. Ε λοιπόν, άμα θέλουμε να φοράμε τακούνια, θα φοράμε τακούνια. Αν δεν μπορούμε να τα περπατήσουμε, εσείς μπορείτε να μας σχολιάζετε. Αν μας αρέσουν τα τακούνια, εμείς μπορούμε να σας αγνοούμε. Νομίζω είναι μια πολύ ωραία συμφωνία, σωστά; Όσο για το πλακόστρωτο, ναι, για τα νησιά δεν είναι το πιο πρακτικό πράγμα το τακούνι, αλλά αυτοί που χαρακτήριζαν «βλαχιά» το combo σοκάκι-στιλέτο ήταν εκείνοι που καθόριζαν το lifestyle πριν δέκα χρόνια, και ξέρουμε όλοι πού βρίσκονται τώρα.

Διαβάστε ακόμα:

H Kendall Jenner κάνει ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα της

H Kate Moss πρωταγωνιστεί στο νέο video του Gucci

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα