Οδηγός επιβίωσης στα Oscars: Πώς θα καταφέρετε να βγάλετε τη βραδιά των βραβείων

Οδηγός επιβίωσης στα Oscars; Ναι, είναι απαραίτητος αν έχετε δοκιμάσει ξανά και ξανά να δείτε την απονομή των βραβείων, αλλά δεν τα καταφέρνετε. Αν σας παίρνει ο ύπνος στο κόκκινο χαλί ή στην αρχή της τελετής ή, ακόμα χειρότερα, καμιά ώρα πριν το τέλος (άρα και χάνετε τα μεγάλα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και νιώθετε ξενυχτισμένα κουρέλια), πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είστε μόνοι. Μετά από πολυετή έρευνα trial and error, σας παρουσιάζουμε το -σιγουράκι- οδηγό επιβίωσης της νύχτας του θείου Oscar.

oscars

Μην κοιμηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε το πρωί. Θα σας βγάλει δυνατά μέχρι περίπου τις 2 τα ξημερώματα και μετά θα κρασάρετε. Το μυστικό του ύπνου είναι διακεκομμένα power naps μέσα στη μέρα, με τον τρόπο που θα σας πούμε.     

wake up

Επομένως. Ξυπνήστε νωρίς. Μέχρι τις 9 το αργότερο. Φτιάξτε ένα δυναμωτικό -όχι υπερβολικό πρωινό (φυσικά  μπορείτε και να βρείτε online να παραγγείλετε, από acai bowl μέχρι avocado toast, υγιεινές μπάρες, ακόμα και cappuccino με φυτικό γάλα ή power smoothies, χυμούς και σούπερ αντιοξειδωτικά matcha tea latte).

jannis-brandt-256862-unsplash

Βγείτε έξω. Αν η μέρα είναι ηλιόλουστη (θα είναι μάλλον), επιδοθείτε σε αθλοπαιδιές. Είτε τρέχετε, είτε κάνετε πατίνια, είτε κολυμπάτε, είτε κάνετε ποδήλατο, είτε πάτε μακρινές βόλτες το σκύλο σας, είτε κυνηγάτε το πεντάχρονο παιδί σας, είτε παίζετε μπάλα ή τένις με φίλους ή κάνετε γιόγκα με φίλες σας έξω, περπατάτε στα βουνά, στις παραλίες, όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας Sunday δραστηριότητα, οργανώστε το. Εκτονωθείτε, κουραστείτε, χαρείτε το.

marion-michele-191320-unsplash

Επιμένουμε σε αυτό γιατί:

Θα κάψετε μερικές θερμίδες που θα υπερκαταναλώσετε αργότερα (6 ώρες Όσκαρ με sticks καρότου ποτέ, κανείς).

Θα ξεσκουριάσετε λίγο το σώμα σας (ξανά, 6 ώρες Oscars σε έναν καναπέ, όσο άνετος κι αν είναι, θα σας κάνει να μουδιάσετε και να “κλειδώσετε”).

Θα κουραστείτε τόσο, ώστε να ρίξετε μια ωραιότατη μεσημεριανή σιέστα (ξέρει η θεία Βιργινία τι κάνει κάθε Κυριακή κι ας μην βλέπει Oscars).

Αφού ξεδώσετε (λυσσάξτε, μην κρατήσετε δυνάμεις -αν είστε γονείς, κάντε στον εαυτό σας ακριβώς αυτό που κάνετε στα νήπιά σας για να κοιμηθούν λίγο το μεσημέρι και να σας αφήσουν να ηρεμήσετε), φάτε μια λογική ώρα. Εφόσον έχετε ξυπνήσει νωρίς, το 2-2.30 το μεσημέρι είναι τέλειο.

Επιλέξτε κάτι υγιεινό, αλλά όχι τελείως διαίτης και στεγνό, για να σας βαρύνει λιγάκι. Προφανώς και μπορείτε να συνεχίσετε την outdoors μέρα σας, αλλά, ιδίως τη συγκεκριμένη Κυριακή, θα σας λέγαμε να το αποφύγετε. Γυρίστε σπίτι και μην ταλαιπωρηθείτε. Παραγγείλετε on line κάτι μαγειρευτό. Όσπρια, σπανακόρυζο, γιουβέτσι, σούπα, ψητά φούρνου και σίγουρα σαλάτα (δώστε ακόμα βιταμίνες στον οργανισμό πριν τη βραδινή σας υπερβολή). Μετά την πολυετή μας εμπειρία, μπορούμε να σας προτείνουμε που θα βρείτε φανταστικά μαγειρευτά που θα ζήλευε η μάνα σας (ρωτήστε μας). Μην πιείτε καφέ στα καπάκια.

mike-tinnion-365019-unsplash

Βάλτε να χαζέψετε καμιά χαλαρή σειρά ή ταινία. Ξέρετε, αυτές που δεν χρειάζονται το μυαλό σας να λειτουργεί στα κόκκινα (όχι Altered Carbon ή Dark, κάτι πιο σε Frankie & Grace ή Friends). Εκεί που αρχίζουν γλυκά και βαραίνουν τα βλέφαρα, μην αντισταθείτε. Χαλαρώστε, κουκουλωθείτε με το κουβερτάκι σας και κοιμηθείτε τουλάχιστον μια ώρα, αλλά όχι παραπάνω από δύο.

nap

Σηκωθείτε. Ελπίζουμε, αν τηρήσατε τις συμβουλές μας, να είναι κάπου 5.30-6.00 το απόγευμα. Πιείτε έναν ωραίο καφέ. Αν λυσσάτε για κάτι γλυκό, πάρτε κάτι μικρό. Δεν εννοούμε ένα “μικρό κομμάτι red velvet cake” (άλλωστε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο). Εννοούμε κανένα μπισκότο, κανένα muffin.

Ιδανικά, ξαναβγείτε έξω βόλτα. Κάντε ένα αναζωογονητικό μπάνιο, ντυθείτε και βρεθείτε με φίλους. Μην πάτε όμως σε σπίτια να δείτε ταινίες. Σας περιμένουν 6 ώρες Oscars πάλι στην τηλεόραση. Αν πάτε σε σπίτι, παίξτε επιτραπέζια, χαρτιά, γενικά παιχνίδια που σας κρατάνε σε εγρήγορση. Αν βγείτε έξω, βρεθείτε σε all day bars, πιείτε κανένα απεριτίφ, κανένα κοκτέιλ, ξανακουραστείτε κάπως. To αλκοόλ βοηθάει (προφανώς και δεν εννοούμε να γίνετε κουδούνι, αυτό απλώς θα σας εξασφαλίσει πολύ και κακό ύπνο και μια σίγουρη γκαντεμοΔευτέρα που και θα νιώθετε χάλια και θα έχετε χάσει τα Όσκαρ). Γυρίστε σπίτι σας το αργότερο 8.30-9.00. Πεινάτε; Η λύση είναι κάτι πραγματικά ελαφρύ. Π.χ. sushi, καλαμάκια με σαλάτα, κάτι που θα σας κόψει την πείνα, αλλά δεν θα σας βαρύνει υπερβολικά.

drinks

Μην μείνετε στον καναπέ πολλή ώρα. Μεταφερθείτε στο κρεβάτι. Το αργότερο μέχρι τις 10.30. Αν έχετε θερμαινόμενο επίστρωμα, ανάψτε το. Η γλυκιά αυτή, μαγική ζέστη, θα σας χαλαρώσει τόσο, ώστε να χαζονυστάξετε. Πιάστε ένα βιβλίο ή βάλτε πάλι κάτι χαλαρό στην τηλεόραση. Αφήστε όμως στην άκρη το κινητό σας. Αφού βάλετε ξυπνητήρι στις 11.45 (trust us on this). Κλείνουν λίγο τα βλέφαρα; Αφήστε τα. Κάντε και καμιά αγκαλιά -με όποιον έχετε πρόχειρο. Τον/τη σύντροφο, το σκύλο, τη γάτα σας.

sleep2

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, τεντωθείτε και σηκωθείτε. Εδώ είναι το πιο κρίσιμο σημείο. Ναι, μπορεί να πείτε όχι, το κλείνω και κοιμάμαι. Ακόμα κι έτσι περάσατε μια χαρά Κυριακή. Αν όμως όντως θέλετε να δείτε τα Όσκαρ, σηκωθείτε. Όχι ανασηκωθείτε, σηκωθείτε τελείως από το κρεβάτι (αλλιώς θα σας ρουφήξει πίσω, πάντα το κάνει αυτό, ιδίως το πρωί πριν τη δουλειά).

wake up

Αν έχετε κανονίσει να δείτε τα Oscars με παρέα αλλού, συνεννοηθείτε τι θα παραγγείλετε και ξεκινήστε χαλαρά κι ωραία να πάτε. Αν όχι, φορέστε κάτι άνετο και μεταφερθείτε στο σαλόνι. Στο κρίσιμο τώρα κομμάτι του τι τρώμε με τα Oscars.

ΟΚ, έχετε προμηθευτεί πατατάκια και ποπ κορν. Αλλά ξέρετε ότι θα τα τσιμπολογήσετε εκεί μεταξύ 1.00 -2.30 π.μ. στο κόκκινο χαλί. Μετά τι γίνεται; Που από 3-7 π.μ. έρχεται το βαρύ πυροβολικό. Η απονομή των χρυσών θείων Oscar. Ακούστε μας. Εν αρχή ην η πίτσα. Που ως γνωστόν είναι φανταστική καυτή και ακόμα πιο φανταστική κρύα (breakfast pizza anyone?). Την οποία προτείνουμε αντί της προσφιλούς σας συνήθειας να την κατεβάσετε όλη σαν γλάροι, να τη φάτε σιγά σιγά. Ένα κομμάτι τώρα (προφανώς εννοούμε δύο). Άλλο ένα πιο μετά και πάει λέγοντας. Παραγγέλνετε στάνταρ τουλάχιστον μια παραπάνω πίτσα από ό,τι συνήθως.

pizza2

Άλλη καλή εναλλακτική -που δεν σας έρχεται στο νου άμεσα, είναι το κινέζικο ή το asian. Τα noodles (όχι τόσο το steam rice που μετά από δυο ώρες θα έχει κολλήσει) κρατάνε χαρακτήρα για ώρες. Και είναι εξίσου comforting με την πίτσα. Και μάλλον και λιγότερο βαριά. Και εδώ παίζουμε τον κανόνα, παραγγέλνω παραπάνω για να μην μετανιώνω αργότερα.

noodles

Οι γνωστές βέβαια ξέρετε ότι στο www.e-food.gr βρίσκετε ξενυχτάδικα. Για αυτή την κρέπα που ξαφνικά επιθυμείτε διακαώς στις 2 που γυρίσατε από ένα μπαρ. Οπότε, σίγουρα κάτι θα βρείτε ακόμα κι αν δεν προνοήσατε. Για το sweet tooth η απάντηση είναι donuts και muffins. Προμηθευτείτε τα εγκαίρως, αφήστε τα ήσυχα στο κουτάκι τους κι όταν έρθει η ώρα, ξέρετε. Θα συνοδεύσουν μια χαρά και τον καφέ της παρηγοριάς πριν φύγετε για δουλειά.

donuts

Οδηγός επιβίωσης στα Oscars: Last, but not least tips

Αν το βλέπετε με παρέα, έχετε καλύτερη πιθανότητα να μην αποκοιμηθείτε. Κινδυνεύετε βέβαια από αυτόν το φίλο που θα μιλάει ακατάσχετα πάνω στο intro με τα αστεία του Jimmy Kimmel (η μισή χαρά των Oscars) ή στους συγκινητικούς λόγους των νικητών.

talkative friend

Μην σκοτεινιάσετε τελείως το δωμάτιο. Αφήστε φώτα ανοιχτά -αν έχετε dimmer είναι το τέλειο για να έχετε ακριβώς όση φωταγώγηση χρειάζεται για να μην σας πάρει ο ύπνος, αλλά να μη χάσετε και τη μαγεία.

Επόμενη μέρα. Τα Oscars διαρκούν ως τις 7 π.μ. Οι επιλογές είναι:

  1. άδεια
  2. σερί όπως παλιά στα νιάτα σας και κουράγιο μέχρι να βγει η μέρα
  3. αν είστε τυχεροί και πάτε δουλειά γύρω στις 10-11, mini power nap, δροσερό ντους και off you go.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα