8 tips για να δώσετε πίσω στα μαλλιά σας τη χαμένη τους λάμψη
Getty Images

Αλλαγές στο χρώμα, περίτεχνα χτενίσματα, ίσιωμα, μπούκλες.. υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε με τα μαλλιά μας, αλλά όλα για να δείχνουν όμορφα απαιτούν αυτά να είναι υγιή και λαμπερά. Τα θαμπά και άτονα μαλλιά δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips θα αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη πολύ γρήγορα.

Βαθύς καθαρισμός

Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό το οποίο θα απομακρύνει τα κατάλοιπα του styling που δημιουργούν θαμπάδα στα μαλλιά.

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, Clarifying Shampoo, Moroccanoil

Πείτε ναι στην μπύρα

Δεν εννοούμε να την πιείτε αλλά να την απλώσετε στα μαλλιά σας. Η μπύρα περιέχει μαλτόζη και σακχαρόζη στοιχεία τα οποία κλείνουν τα λέπια της τρίχας. Απλώστε λίγη μπύρα σε στεγνά μαλλιά, αφήστε να στεγνώσουν φυσικά και στη συνέχεια λουστείτε και απλώστε κοντήσιονερ. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν εκπληκτική λάμψη!

Χρησιμοποιήστε έλαια

Τα λάδια μαλλιών ενυδατώνουν εντατικά και λειαίνουν την επιφάνεια της τρίχας, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν θεραπεία θρέψης. Εφαρμόστε μία γενναία ποσότητα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, τυλίξτε τα σε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί λουστείτε κανονικά και παρατηρήστε τη διαφορά στην ποιότητα της τρίχας.

Έλαιο μαλλιών, L’Huile Originale
Elixir Ultime, Kérastase

Ξεβγάλετε με κρύο νερό

H θερμότητα ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται άγρια και θαμπά. Ξεβγάλετε με κρύο νερό τα μαλλιά στο ντους και αποφύγετε τη συχνή χρήση θερμαντικών εργαλείων.

Go green!

Να ένας ακόμα λόγος να καταναλώσετε λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο! Τα παραπάνω σκουρόχρωμα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C, στοιχεία τα οποία χρειάζεται το σώμα μας ώστε να παράγει λιπίδια στο τριχωτό της κεφαλή, τα οποία δρουν ως φυσικό μαλακτικό στα μαλλιά. Καταναλώστε τουλάχιστον τρεις κούπες την εβδομάδα.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ συχνό ίσιωμα με σίδερο, αν δεν μπορείτε όμως επιλέξτε ένα με κεραμικές πλάκες που ταυτόχρονα θα προστατεύει τα μαλλιά, ενώ πριν αρχίσετε το ίσιωμα εφαρμόστε ένα εξειδικευμένο προϊόν που θα προστατεύσει από τη θερμότητα.

Σπρέι για προστασία από την θερμότητα και κατά του φριζαρίσματος, Stylista The Sleek Serum Hair Styling Heat Protector, L’Oréal Paris

Κουρεύετε τακτικά τα μαλλιά σας

Ακόμα και ένα εκατοστό από τις άκρες μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Το τακτικό trim αφαιρεί την ψαλίδα η οποία κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά και άτονα. Επισκεφθείτε το κομμωτήριο κάθε έξι εβδομάδες.

Διαλέξτε το σωστό χρώμα

Τα πιο σκούρα χρώματα συνήθως είναι και πιο λαμπερά χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί τον κανόνα. Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς να φαίνεται άτονο,  επιλέξτε μία απόχρωση με ζεστό, χρυσαφένιο τόνο. «Οι ζεστές αποχρώσεις δείχνουν πιο λαμπερές απ’ότι οι ψυχρές» τονίζει η colorist Rita Hazan.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα