Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε τάσεις ακμής

Η ακμή είναι ξεκάθαρα στην κορυφή της λίστας μας με τα πιο μισητά πράγματα στον κόσμο. Κάνουμε επιμελέστατο καθαρισμό εννοείται και φυσικά προσέχουμε τι τρώμε για να μην την προκαλέσουμε ή για να μην την βοηθήσουμε. Γιατί προσέχουμε; Γιατί μελέτες έχουν δείξει και αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι επηρεάζουν την ακμή. Τι δεν πρέπει να τρώμε; Ιδού…

Γάλα με χαμηλά λιπαρά. Το γάλα περιέχει ορμόνες οι οποίες διαλύονται στο λίπος και αν το γάλα δεν έχει λίπος οι ορμόνες δεν διαλύονται. Εφόσον δεν διαλύονται μπαίνουν στον οργανισμό μας και προκαλούν ακμή. Καλύτερα λοιπόν οι λίγες extra θερμίδες παρά η ακμή.

Οι μπανάνες. Οτιδήποτε έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλεί ακμή και οι μπανάνες έχυν υψηλότατο γλυκαιμικό δείκτη. Περιορίστε τις λοιπόν όσο μπορείτε και αντικαταστήστε τις με ένα άλλο φρούτο.

Η ζάχαρη. Μπορεί να θεωρούμε πως η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια αλλά κάνουμε λάθος και έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Είναι η ζάχαρη μέσα στην σοκολάτα που κάνει το κακό και αυτό σημαίνει πως η ζάχαρη σε όλα τα γλυκά κάνει κακό και προκαλεί σπυράκια. Αίσχος αλλά αληθινό.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα