Ένα στιλιστικό απρόοπτο είχε η πριγκίπισσα Leonor, κατά την παρουσία της στη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική Ημέρα της Ισπανίας. Αλλά δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει ιδιαίτερα, αφού είχε κοντά της τον πατέρα της, βασιλιά Felipe.
Η 20χρονη διάδοχος του ισπανικού θρόνου δέχθηκε τη χείρα βοηθείας του πατέρα της, βασιλιά Felipe, όταν ένα σημαντικό διακριτικό που φορούσε στη γραβάτα της έπεσε στο έδαφος.
La princesa Leonor, en apuros durante el desfile del 12-O: pierde el Toisón de Oro en pleno ceremonial y así lo ha solucionado La heredera (20 años), protagonista de una de las anécdotas de esta jornada en la que se celebra la Fiesta Nacional https://t.co/UJGMQEddfp
— Luis Rincón Arguello 🇨🇴 (@Rincon001A) October 12, 2026
Η Leonor έριξε κατά λάθος το παράσημο του Τάγματος του Χρυσόμαλλου Δέρατος και στη συνέχεια ζήτησε την άδεια του βασιλιά Felipe για να το σηκώσει, όπως προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο. Όταν έφτασαν στο βασιλικό θεωρείο, ο βασιλιάς Felipe και η Leonor αντάλλαξαν χαμογελώντας μερικά αστεία, καθώς εκείνος τη βοήθησε να στερεώσει ξανά το παράσημο στη θέση του.
▶️ El tierno momento en el que Felipe VI le coloca el Toisón de Oro a la princesa Leonor https://t.co/2yKjH0VcVJ
— El Periódico de España (@ElPeriodico_Esp) October 12, 2026
Το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος απονεμήθηκε στην Leonor από τον πατέρα της το 2018 και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση και το ανώτατο τάγμα ιπποσύνης που απονέμει ο ισπανικός βασιλικός οίκος.
Η τελετή της Δευτέρας ήταν η πρώτη στην οποία συμμετείχε η Leonor μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής της εκπαίδευσης και την έναρξη των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης του Carlos III, όπου σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες.
Γιατί η Leonor φορούσε διαφορετική στρατιωτική στολή από τον Felipe;
Η πριγκίπισσα Leonor φόρεσε τη χακί στρατιωτική της στολή, την ίδια που είχε φορέσει το 2013, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στην τελετή ως δόκιμη της Γενικής Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ζαραγόθα.
Στο χιτώνιό της έφερε τα διακριτικά του Τάγματος του Κάρλος III, καθώς και τους Μεγαλόσταυρους Στρατιωτικής, Ναυτικής και Αεροπορικής Αξίας, όλοι με λευκή διάκριση. Ωστόσο, η στολή της, η οποία αντιστοιχεί στον βαθμό της ανθυπολοχαγού του Στρατού Ξηράς, διέφερε ελαφρώς από εκείνη του πατέρα της, καθώς ο βασιλιάς Felipe φορούσε την επίσημη στολή πλήρους τελετουργικής εμφάνισης της Πολεμικής Αεροπορίας.
📹 Así ha sido el momento en el que a la princesa Leonor se le ha caído el Toisón de Oro y en la tribuna real Felipe VI le ha ayudado a colocárselo https://t.co/UsWO7kC1W6
— Onda Cero (@OndaCero_es) October 12, 2026
Ο βασιλιάς Felipe και η πριγκίπισσα Leonor είχαν κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση, καταθέτοντας ένα στεφάνι δάφνης δίπλα στο λάβαρο, ως ένδειξη μνήμης και αναγνώρισης όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, η βασίλισσα Letizia, η οποία επέλεξε ένα ροζ φόρεμα από τον ισπανικό οίκο The 2nd Skin Co, καθώς και η μικρότερη αδελφή της Leonor, η 19χρονη ινφάντα Sofia, που φόρεσε ένα εντυπωσιακό κόκκινο σταυρωτό κοστούμι από τον Tommy Hilfiger.