Ανησυχία προκάλεσε η κίνηση του Yungblud να ακυρώσει εμφάνισή του σε φεστιβάλ του Καναδά, λίγες μόλις μέρες μετά τα κλάματα πάνω στη σκήνη. Ο 28χρονος τραγουδιστής ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Cowboys Music Festival στο Κάλγκαρι, την Κυριακή 12 Ιουλίου.
Με δήλωσή του ωστόσο έκανε γνωστό πως χρειάζεται να αποσυρθεί για λίγο για να δουλέψει με τον εαυτό του.
«Σε όλη την οικογένειά μου στον Καναδά, ζητώ συγγνώμη που δεν θα είμαι μαζί σας αυτό το Σαββατοκύριακο – αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια φάση όπου δουλεύω με τον εαυτό μου και παίρνω λίγο χρόνο μακριά, στο σπίτι μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το παίρνω αυτό πάρα πολύ σοβαρά και αντιμετωπίζω κατάματα όσα συμβαίνουν, για το καλό μου μακροπρόθεσμα. Δεν θα θεωρήσω ποτέ τίποτα από όλα αυτά δεδομένο και θα σας δω όλους σύντομα. Σας αγαπώ όλους» ανέφερε στη δήλωσή του.
Σημειώνεται ότι ο Yungblud ξέσπασε σε κλάματα επί σκηνής κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμφάνισής του στο Bludfest στην Τσεχία, διακόπτοντας τη συναυλία για να πει στους θαυμαστές του ότι παλεύει με έντονη συναισθηματική αποσύνδεση και πόνο. Εξομολογήθηκε επίσης ότι το να βλέπει τα πρόσωπα των θαυμαστών του είναι ένα από τα λίγα πράγματα που τον κάνουν να αισθάνεται ασφαλής απέναντι στον έξω κόσμο.
Yungblud pulls out of festival appearance to prioritise his well-being days after breaking down on stage https://t.co/VjgbL6b0Jz
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) July 9, 2026
«Τελευταία νιώθω τόσο αποκομμένος από τα πάντα. Προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ να ξυπνάω κάθε μέρα. Έχω νιώσει πολύ πόνο και για πολύ καιρό δεν ξέρω γιατί. Κάθε φορά που βρίσκω τα πρόσωπά σας, κάθε φορά που βρίσκω τα μάτια σας, κάθε φορά που σας κοιτάζω, ξέρω ότι ανήκω κάπου. Και το να νιώθω ασφαλής από τον έξω κόσμο είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ ποτέ να σας ευχαριστήσω αρκετά» είχε πει στο κοινό στο Park 360 και είχε υποσχεθεί στους θαυμαστές του πως θα σταθεί δίπλα τους στις δικές τους δύσκολες στιγμές.
Ο 28χρονος είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram τη στιγμή που ξέσπασε σε λυγμούς πάνω στη σκηνή, σημειώνοντας στη λεζάντα:
«Προειδοποίηση. Έρχεται μια αλήθεια. Παρακαλώ διαβάστε ολόκληρη τη λεζάντα.
Ειλικρινά, δίσταζα πολύ για το αν έπρεπε να δημοσιεύσω αυτό το βίντεο, γιατί δεν ήθελα να φανεί ότι δεν είμαι αυθεντικός ή ότι το κάνω για λόγους όπως τα κλικ ή το προσωπικό μου όφελος. Όμως, στο τέλος της ημέρας, αυτό ακριβώς συνέβη και είναι αληθινό, οπότε σκέφτηκα: «στο δι@@λο, ας το ανεβάσω».
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τον τελευταίο καιρό περνάω πραγματικά δύσκολα. Αυτή η στιγμή είναι το αποτέλεσμα του ότι το σώμα μου άφησε να ξεσπάσει όλο το κύμα συναισθημάτων που με έχει κατακλύσει τον τελευταίο χρόνο και που δεν κατάφερα ποτέ να επεξεργαστώ. Δεν θα σας πω ψέματα: όταν κατέβηκα από τη σκηνή ένιωθα απίστευτη ευφορία. Όμως, είκοσι λεπτά αργότερα, όταν ήμουν μόνος μου στο ντους, κατέρρευσα.
Το να είσαι καλλιτέχνης στις μέρες μας είναι κάτι πραγματικά παράξενο, γιατί όλα κινούνται με τόσο γρήγορους ρυθμούς. Δεν προλαβαίνεις να σταθείς σε όσα συμβαίνουν για περισσότερο από λίγες ώρες και έτσι δεν καταφέρνεις ποτέ να κατανοήσεις ή να επεξεργαστείς πραγματικά όσα νιώθεις, είτε είναι καλά είτε κακά.
Τα τελευταία δέκα χρόνια έχω βρεθεί σε αμέτρητες διαφορετικές διαδρομές. Έχω δοκιμάσει αμέτρητους διαφορετικούς ήχους, προσπαθώντας να ανακαλύψω ποιος είμαι και τι μπορώ να σημαίνω για τον κόσμο, κάθε μέρα, ενώ ο κόσμος φωνάζει πίσω.
Όλο αυτό το μίσος και η δυσπιστία που δέχομαι από αγνώστους στο διαδίκτυο ή από πικραμένους μουσικούς βαραίνουν πραγματικά την καρδιά μου, γιατί το μόνο που προσπαθώ να κάνω τα τελευταία δέκα χρόνια είναι να διαδώσω αγάπη, να χτίσω κάτι στο οποίο πιστεύω και να ενώσω τους ανθρώπους σε έναν ασφαλή χώρο.
Ίσως κανονικά να μην έπρεπε να πω τίποτα γι’ αυτό, γιατί έτσι θα φαινόμουν πιο «κουλ», σαν να μην με επηρεάζει καθόλου. Όμως, βαθιά μέσα μου, δεν πιστεύω ότι αυτός είμαι ή ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνδεόμαστε μεταξύ μας».