Ο Νίκος Κοσώνας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Buongiorno”. Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να ακολουθήσει τον χώρο της υποκριτικής, την παράσταση την παράσταση “Ο Κύριος Ζύλ” στο θέατρο Πόρτα, όπου εμφανίζεται εντελώς γυμνός στη σκηνή του θεάτρου, αλλά και τη μητέρα του, Δάφνη Μπόκοτα.
«Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο, δηλαδή είσαι γυμνός πάνω στη σκηνή, αισθάνεσαι λίγο τελείως σκέτος. Με έχει βοηθήσει που έχω κάνει γυμνισμό στη ζωή μου, οπότε είμαι εντάξει με αυτό. Όταν εμφανίζεσαι γυμνός, μπορεί είτε να λίγο να σφιχτείς και να κλείσεις είτε να ανοίξεις σε μια έπαρση ανάλογα πως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.
Βγαίνω και έχω τώρα καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα να γδυθώ, το οποίο είναι μια τελετουργία. Είμαι στο πλάι της σκηνής, δεν έχω και πολύ χώρο και γδύνομαι και είμαι σε φάση ωραία πάμε να το κάνουμε. Έχει ένα ρίσκο αυτό κάθε φορά», είπε αρχικά ο Νίκος Κοσώνας.
Για την ενασχόλησή του με την υποκριτική ανέφερε: «Μου έρχεται η ιδέα όταν μπω στο Φυσικό, να δοκιμάσω και κάτι τέτοια τέχνη που μέχρι τότε έχω παίξει μόνο κιθάρα κι έχω χαζοτραγουδήσει. και πάω στην Ερασιτεχνική του Φυσικού και έκατσα λοιπόν εκεί, το ζύγισα. Τρία χρόνια έκανα ερασιτεχνικά και λέω εντάξει, δεν πάει άλλο, το αγαπάω. Οι γονείς μου δεν το προτίμησαν. Το ήθελαν να το έχω για χόμπι. Δεν ήταν αντίθετος να το κάνω, αλλά προτιμούσα να γίνω ένας επιστήμονας, να βγω και στο εξωτερικό. Ο πατέρας μου το πήρε πιο χαλαρά, η μητέρα μου ήθελε να πάρω το πτυχίο μου».
Ανατρίχιασα όταν είδε την παράσταση η μητέρα μου και μου είπε “μπράβο αγόρι μου”»
Και κατέληξε ο Νίκος Κοσώνας: «Όταν αποφάσισα να μπω στην δουλειά του θεάματος με κάποιον τρόπο, ήθελα να δω αν μπορώ μόνος μου ότι «ψάρια πιάνω» και τα λοιπά. Οπότε ούτε στο ωδείο όταν είχαν μπει οι συμφοιτητές μου που είσαι δώδεκα ώρες τη μέρα σε μια κατάσταση οικογένειας το έτος, δεν το ξέρανε για αρκετό καιρό και ούτε μετά που ξεκίνησα να παίζω στην τηλεόραση το έλεγα ανοιχτά. Είμαι υπερήφανος για τη μητέρα μου, και εκείνη το ίδιο για μένα. Τα πράγματα δε θέλει να μου έρχονται εύκολα. Θέλει να παλεύω. Ανατρίχιασα όταν είδε την παράσταση η μητέρα μου και μου είπε “μπράβο αγόρι μου”».