Search
Close this search box.
Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός του καλοκαιριού: 20+ αστέρια Michelin έρχονται στη Χαλκιδική για το Sani Gourmet 2025
Banner του γαστρονομικού καλοκαιριού που θα γίνει φέτος στο Sani Resort
Credit: Sani Resort

Φανταστείτε να απολαμβάνετε το δείπνο σας κάτω από τον έναστρο ουρανό της Χαλκιδικής. Σε ένα σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, δοκιμάζοντας δημιουργίες από μερικούς από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη, που συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από 20 αστέρια Michelin. Το Sani Resort, το εμβληματικό θέρετρο πολυτελείας στη Χαλκιδική και κορυφαίος προορισμός γαστρονομίας στη Μεσόγειο, υποδέχεται για μία ακόμη χρονιά το διεθνές φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας, Sani Gourmet. Από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου 2025, πέντε κορυφαίοι σεφ παγκόσμιας ακτινοβολίας θα παρουσιάσουν αποκλειστικά μενού γευσιγνωσίας, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε γεύσεις και αρώματα από την Ινδία, το Περού και τη Γαλλία, μέχρι τη Νέα Υόρκη και τις Σκανδιναβικές χώρες. Μια μοναδική εμπειρία που υπόσχεται να αναδείξει τη Χαλκιδική ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για τους λάτρεις του fine dining.

Συνταγή από τον σεφ Virgilio Martinez
Γευστική δημιουργία από τον σεφ Virgilio Martinez. Credit: Κen Motohasi

Sani Gourmet 2025: Savour the Art

Από το 2006, το Sani Gourmet αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό φεστιβάλ της Μεσογείου, συνδυάζοντας την υψηλή κουζίνα με την αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία. Κάθε χρόνο, οι πιο ταλαντούχοι και πολυβραβευμένοι σεφ του πλανήτη συναντιούνται στο ειδυλλιακό Sani Resort για να προσφέρουν ανεπανάληπτες εμπειρίες γεύσης.

Το καλοκαίρι του 2025, το Sani Gourmet επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από ποτέ, συγκεντρώνοντας 20+ αστέρια Michelin σε πέντε μοναδικά δείπνα, με signature tasting menus από κορυφαίους σεφ όπως οι Yannick Alléno, Gaggan Anand, Virgilio Martínez, Daniel Boulud και Emma Bengtsson.

Πιάτο που φέρνει την υπογραφή του Daniel Boulud, και το βρίσκεται στο εστιατόριο Daniel
Γευστική δημιουργία του chef Danile Boulud. Credit: Bill Milne

Από την Ινδία ως το Περού, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Άνδεις και τη Σκανδιναβία, οι επισκέπτες του Sani Resort θα ζήσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία παγκόσμιας κλάσης, με πιάτα που αφηγούνται ιστορίες πολιτισμού και φύσης.

Στα highlights του φετινού προγράμματος περιλαμβάνονται:

Yannick Alléno (11 Ιουλίου): O δεύτερος πιο πολυβραβευμένος σεφ στον κόσμο, με 17 αστέρια Michelin και επαναστάτης της γαλλικής κουζίνας.

O chef Yannick Alleno με ένα πιάτο του
Credit: Simon Detraz

Gaggan Anand (25 Ιουλίου): Ο πιο ανατρεπτικός σεφ της Ασίας, με ευρηματικά μενού-εμπειρίες που φλερτάρουν με την τέχνη και το performance.

O chef Gaggan Anand με πιάτο του
Credt: Gaggan Anand

Virgilio Martínez (1 Αυγούστου): Δημιουργός του Central, το οποίο κατέκτησε το No.1 των World’s 50 Best Restaurants το 2023, μεταφέροντας στα πιάτα του το DNA της περουβιανής φύσης.

Ο chef Virgilio Martinez με πιάτο του στο Central
Credit: Camila Novoa

Daniel Boulud (8 Αυγούστου): Θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας, με διεθνές δίκτυο 20+ εστιατορίων και εμβληματικά signature πιάτα.

O chef Daniel Boulud έξω από το εστιατόριό του 22 στη Νέα Υόρκη με πιάτο του.
Credit: Eric Vitale Photography

Emma Bengtsson (22 Αυγούστου): Η πρώτη Σουηδή και μόλις η δεύτερη γυναίκα σεφ στις ΗΠΑ με δύο αστέρια Michelin, που δίνει σκανδιναβικό χαρακτήρα στη Νέα Υόρκη.

Η chef Emma Bengtsson με πιάτο της
Credit: Eric Vitale Photography

Τα tasting menus θα συνοδεύονται από εκλεκτές ετικέτες κρασιών, σε συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς high-end αμπελώνες. Παράλληλα, το Sani Resort ενισχύει τη βιωσιμότητα και στηρίζει τη συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς.

Όλα αυτά μέσα στο παραδεισένιο φυσικό τοπίο της Χαλκιδικής και τις πολυτελείς υποδομές του Sani Resort, που μετατρέπουν κάθε επίσκεψη σε εμπειρία ζωής.

Πανοραμική άποψη του Sani Resort
Credit: Sani Resort

Αν είστε λάτρης της γαστρονομίας και της υψηλής αισθητικής, το Sani Gourmet 2025 είναι το καλοκαιρινό ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα