Search
Close this search box.
Meghan Markle: Ενοχλημένη η βασίλισσα την ημέρα του γάμου με τον Harry – Πώς “έσπασε” το πρωτόκολλο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να είχε εκσυγχρονίσει πολλές πτυχές του θεσμού στη διάρκεια της 70χρονης μοναρχίας της, αλλά σε κάποια θέματα επιθυμούσε να τηρεί τους τύπους και τις παραδόσεις.

Μια τέτοια περίσταση ήταν και όταν η αείμνηστη βασίλισσα φέρεται να εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την επιλογή της Meghan Markle να φορέσει πέπλο στον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry τον Μάιο του 2018.

Ο βασιλικός συγγραφέας Tom Bower ισχυρίστηκε το βιβλίο του «Εκδίκηση» του 2022, ότι η Ελισάβετ έθεσε τις ανησυχίες της, γράφοντας: «Η βασίλισσα αμφισβήτησε επίσης γιατί η Meghan χρειαζόταν ένα πέπλο για τον γάμο, δεδομένου ότι επρόκειτο να είναι ο δεύτερος γάμος της».

Η αείμνηστη βασίλισσα φέρεται να αιφνιδιάστηκε από την επιλογή της διαζευγμένου Meghan για ένα λευκό νυφικό, το οποίο αντιπροσωπεύει τυπικά την παρθενική αγνότητα.

Η Meghan ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ Trevor Engelson μεταξύ 2011 και 2013.

Η βασίλισσα Camilla, η οποία στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον Andrew Parker Bowles μεταξύ 1973 και 1995, έμεινε κολλημένη στην παράδοση και επέλεξε να μην φορέσει πέπλο για τον γάμο της με τον Κάρολο το 2005.

Αλλά η Meghan δεν επέλεξε τη λεπτότητα όταν ήρθε η ώρα για το πέπλο της για τη μεγαλειώδη λειτουργία στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το πέπλο μήκους 16 πόδων ήταν στολισμένο με δαντέλα που απεικονίζει λουλούδια από καθεμία από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Η σχεδιάστρια μόδας Clare Waight Keller, τότε του Givenchy, η οποία εργαζόταν μαζί με τη Meghan για το φόρεμα των 100.000 λιρών, είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα «διαχρονικό κομμάτι» αλλά και «να μεταφέρει τον νεωτερισμό».

Είπε: «Αντίθετα, η λεπτή λουλουδάτη ομορφιά του πέπλου ήταν ένα όραμα που μοιραστήκαμε με τη Meghan, μια ιδιαίτερη χειρονομία που αγκάλιαζε τη χλωρίδα της Κοινοπολιτείας».

Το φόρεμα και το πέπλο δημιουργήθηκαν μετά από 3.900 ώρες εργασίας από 50 άτομα, με τους μόδιστρους να πρέπει να πλένουν τακτικά τα χέρια τους για να αποφύγουν τον αποχρωματισμό του υλικού. Το πέπλο κρατήθηκε στη θέση του από τη διαμαντένια τιάρα bandeau της βασίλισσας Mary, η οποία κατασκευάστηκε το 1932 και δάνεισε στη Meghan η αείμνηστη βασίλισσα. Όμως, η απόφαση να φορέσει ένα τόσο εντυπωσιακό πέπλο για τον δεύτερο γάμο της φάνηκε να προκαλεί απορία στους πιο παραδοσιακούς βασιλιάδες.

Η πρακτική των νυφών να φορούν πέπλα λέγεται, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι ανάγεται στους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, οι οποίοι τα φορούσαν για να μεταμφιεστούν από τα κακά πνεύματα που ήθελαν να σταθούν εμπόδιο στην ευτυχία τους. Κατά τη διάρκεια των αιώνων πολλοί πολιτισμοί έχουν υιοθετήσει το ένδυμα και τώρα συχνά συνδέεται με πτυχές της νυφικής αρετής όπως η σεμνότητα και η αγνότητα.

Αναπολώντας το φόρεμα για μια έκθεση στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τον γάμο, η Meghan είπε: «Είχα ένα πολύ σαφές όραμα για το τι ήθελα για την ημέρα και πώς ήθελα να μοιάζει το φόρεμα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα