Η Pasticceria Marchesi 1824 είναι έτοιμη να πλημμυρίσει αυτά τα Χριστούγεννα με τις λιχουδιές της.
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο Μιλάνο, περάστε από τη Via Santa Maria alla Porta και επισκεφθείτε το θρυλικό ζαχαροπλαστείο του οίκου Prada για να νιώσετε πάλι παιδιά με τα αστραφτερά gianduiotti, τα ακαταμάχητα ζαχαρωτά και τα υπέροχα κλασικά ζυμωτά αρτοποιήματα, διακοσμημένα στο χέρι από αριστοτέχνες ζαχαροπλάστες, που χρησιμοποιούν την παραδοσιακή τεχνική cornetto για να δημιουργήσουν παραμυθένιες σκηνές εμπνευσμένες από τη θαλπωρή των γιορτών.


Το χειροποίητο pandoro είναι εμπνευσμένο από το στέμμα Marchesi 1824, σύμβολο παράδοσης, ποιότητας και πάθους. Εκλεκτά διακοσμητικά στολίζουν και τα gianduiotto αλλά και τις σοκολατένιες σφαίρες.

Φτιαγμένες από πράσινο ή κόκκινο μετάξι με bouquet jacquard, οι λατρεμένες χριστουγεννιάτικες κάλτσες ξεχειλίζουν από nougat με αμύγδαλα, gianduiotti, fondant ζαχαρωτά, πλάκες εκλεκτής σοκολάτας Grand Cru, cremini, χρωματιστά σοκολατένια κουφέτα, φρουτοζελεδάκια και άλλες πολλές παραδοσιακές λιχουδιές, και συμπληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι δε συνδυασμοί των γεύσεων είναι εξίσου ευφάνταστοι.

Φέτος, εκτός από τα αυθεντικά κλασικά panettone, αποτέλεσμα σχεδόν δύο αιώνων έρευνας και πάθους, προσφέρει το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο σε απίθανες νέες αλμυρές εκδοχές, όπως η cacio e pepe με ωριμασμένο τυρί και πιπέρι Penja από το Καμερούν, ή εκείνη με αντζούγιες από τη θάλασσα της Καντάβρια, κάπαρη από τη Σικελία και ελιές από την Καλαβρία. Αν πάλι προτιμάτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε panettone με φρεσκοκομμένα κάστανα από το Πιεμόντε και βανίλια Bourbon από τη Μαδαγασκάρη, με κανέλα, ζαχαρωμένα μήλα και αλατισμένους κύβους καραμέλας ή με μέλι καστανιάς και ζαχαρωμένα μαύρα σύκα.

Πηγή: Το θέμα δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού real taste & style που κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με την εφημερίδα Realnews.