Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Πανεύκολες κροκέτες αγκινάρας με τυρί φέτα – Ένα τουίστ γεύσης
Αγκινάρες κροκέτες με γιαουρτοσαλάτα
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Ένα τουίστ γεύσης πέρα από τα συνηθισμένα.

Η αγκινάρα είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη και βιταμίνη C, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγνησίου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και καλίου. Επίσης περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά όπως είναι το β – καροτένιο. Οι αγκινάρες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ήπατος. Επίσης συμβάλλουν στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2 και της χοληστερίνης.

Πανεύκολες αγκινάρες κροκέτες με τυρί φέτα

Από τον Δημήτρη Λαμπάκη, chef restaurant Fileto, Δράμα

Υλικά για 4 άτομα

25 αγκινάρες, κατεψυγμένες

Χυμό από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι του καφέ γαλέτα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 ½ κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

150 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα

4 μέτρια αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνι

Ελαιόλαδο

Αγκινάρες κατεψυγμένες
Credit: Σκλαβενίτης

Για τη γιαουρτοσαλάτα   

Υλικά

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Μισή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

Λίγο ελαιόλαδο

Γιαούρτι
Credit: Shutterstock

Τρόπος παρασκευής

Αποψύχουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό.

Τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις τριμμένες αγκινάρες, τη γαλέτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη φέτα και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα της κροκέτας με το κουτάλι.

Στην αρχή η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και όταν βάλουμε τις κροκέτες και πάρουν χρυσαφί χρώμα,  χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ξεροψηθούν.

Τηγανίζουμε γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές συνολικά για 5-6 λεπτά.

Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει το λάδι.

Παράλληλα σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τις κροκέτες αγκινάρας και δίπλα βάζουμε τη γιαουρτοσαλάτα. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα