Τραγανή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι να εξαφανιστεί το βούτυρο και να γίνει μια ομοιόμορφη πούδρα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

4. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

5. Πριν προσθέσουμε την λιαστή ντομάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα την προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε.

6. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε σε ένα μακρόστενο ταψί (κατά προτίμηση 40cm x 28cm) το οποίο έχουμε λαδώσει και βάλει σε μια λαδόκολα. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.

7. Ψήνουμε γα 30 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

3 φλιτζ. Αλεύρι (450 γρ)
2 κ.γ Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ Σόδα
1/2 κ.γ Αλάτι
100γρ Βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. Δεντρολίβανο
5 κ.σ Ελαιόλαδο
250γρ Φέτα
150ml Γάλα
2 κρόκους Αυγού
200 γρ. Λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες 
Λίγο χοντρό αλάτι & δενδρολίβανο για πασπάλισμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα