Τούρτα με σαρδέλες

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 ° βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις σαρδέλες, αφού τις έχουμε πλύνει και στραγγίσει πολύ καλά και τις αλατίζουμε ανακατεύουμε τις καλά, στη συνέχεια βάζουμε αρκετή ποσότητα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί στεφάνι (τον πάτο και τα πλαϊνά), βάζουμε την μισή ποσότητα φρυγανιάς (φροντίζουμε να πάει και στα πλάγια) και από πάνω απλώνουμε 2 στρώσεις σαρδέλες.

4. Συμπληρώνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά, τις τομάτες ( λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω απ’τις τομάτες ) και τις πιπεριές. Από πάνω βάζουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και την υπόλοιπη ποσότητα από τις σαρδέλες και το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να ζητήσουμε από το ιχθυοπωλείο να μας φιλετάρει τις σαρδέλες και μόλις τις ξεπλύνουμε με άφθονο νερό, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά σαρδέλες (φιλεταρισμένες)
200 γρ. φρυγανιά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 τομάτες (κομμένες σε ροδέλες)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένα σε κυβάκια)
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2-3 σκελίδες σκόρδο (κομμένες λεπτές φέτες)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα