Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
660x500, homepage image, anna maria barouh, turopita, portokali

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

 Τυρόπιτα με πορτοκαλί πιπεριά και μέλι

Μια διαφορετική συνταγή για μια νόστιμη τυρόπιτα.

Υλικά

  • 300 γρ. φέτα 
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τρίμμενη 
  • 3 αυγά
  • Άσπρο πιπέρι 
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 
  • 5 φύλλα κρούστας 
  • Λίγο καλαμποκέλαιο για πασπάλισμα 
  • 4-5 κ.σ. μέλι για πασπάλισμα στο τέλος 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 ° Κελσίου.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα αυγά, το πιπέρι ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τη πορτοκαλί  πιπεριά.

3. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας τη στρώνουμε καλά και φροντίζουμε να εξέχουν τα φύλλα από έξω. Βάζουμε το μίγμα με τα τυριά και στρώνουμε το τελευταίο φύλλο κρούστας το και το τυλίγουμε με τα κάτω φύλλα για να κλείσουμε τη πίτα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε και την πάνω επιφάνεια και ψήνουμε για 25-30′.

4. Μόλις κρυώσει λίγο την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το μέλι

 

Καλή επιτυχία!