Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
tyropita barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Τυρόπιτα µε ελιές και δεντρολίβανο

Η πιο πρωτότυπη συνταγή τυρόπιτας.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο (κοµµένο σε κυβάκια)
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα
  • 170 ml γάλα
  • 2 κρόκοι
  • 300 γρ. ελιές (από τις οποίες θα βγάλουµε
  • τα κουκούτσια και θα τις κόψουµε στα τρία)
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω). Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα µεγάλο µπολ. Ανακατεύουµε και προσθέτουµε το βούτυρο. Ζυµώνουµε µέχρι να εξαφανιστεί το βούτυρο και να γίνει µια οµοιόµορφη πούδρα. Προσθέτουµε το δεντρολίβανο. Σε ένα άλλο µπολ λιώνουµε τη φέτα µε το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουµε το γάλα και τους κρόκους. Ανακατεύουµε καλά πριν προσθέσουµε τις ελιές, βάζουµε το µείγµα στο µπολ µε το αλεύρι και ζυµώνουµε. Μόλις ετοιµαστεί η ζύµη, την απλώνουµε σε ένα µακρόστενο ταψί (40×30), το οποίο έχουµε λαδώσει και το έχουµε καλύψει µε µια λαδόκολλα την οποία έχουµε επίσης λαδώσει. Αλείφουµε την απλωµένη ζύµη µε λίγο ελαιόλαδο, χαράσσουµε ελαφρώς για να σχηµατίσουµε τετράγωνα και στη συνέχεια πασπαλίζουµε µε το δεντρολίβανο και το χοντρό αλάτι. Ψήνουµε γα 30 λεπτά (πάνω-κάτω).

Καλή επιτυχία!