Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
cheese croquettes

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: FINGER FOOD

Τυροκροκέτες

Το πιο ωραίο finger food για τα χριστουγεννιάτικά σας τραπέζια.

Υλικά

  • 2 µεγάλες πατάτες
  • (βρασµένες)
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζ. µοτσαρέλα
  • τριµµένη
  • ½ φλιτζ. gouda
  • τριµµένο
  • 3 φλιτζ. φρυγανιά
  • Καλαµποκέλαιο
  • για τηγάνισµα

Εκτέλεση

 

Σε ένα µπολ λιώνουµε πολύ καλά τις πατάτες µε ένα πιρούνι, προσθέτουµε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουµε καλά. Προσθέτουµε τα τυριά και στη συνέχεια 1 φλιτζάνι φρυγανιά. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι να αποκτήσουµε µια οµοιόµορφη ζύµη και σχηµατίζουµε µικρές ίσες µπάλες. Βάζουµε την υπόλοιπη φρυγανιά σε ένα πιάτο, βουτάµε µία µία µέσα τις µπαλίτσες πατάτας και τις τηγανίζουµε.

Καλή επιτυχία!