Τηγανητές αθερίνες

1. Πλένουμε της αθερίνες σε άφθονο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.

2. Τις αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε 2 με 3 φορές. Εντωμεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο να ζεσταίνεται.

3. Στη συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι μέσα σε μια σακούλα τροφίμων και μια χούφτα αθερίνες, κλείνουμε με το ένα χέρι τη σακούλα από πάνω και με το άλλο ανακατεύουμε τη σακούλα ώστε το αλεύρι να πάει παντού.

4. Αφήνουμε τη σακούλα στο πάγκο και με τα δυο χέρια βγάζουμε τις αθερίνες για να τις τηγανίσουμε. Για να πέσει όλο το περιττό αλεύρι μέσα στη σακούλα τις μεταφέρουμε σε ένα συρμάτινο σουρωτήρι και τα τινάζουμε για άλλη μια φορά για να ξεφορτωθούμε το περιττό αλεύρι.

5. Ελέγχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού (ρίξτε ένα μικρό κομματάκι ψωμί εάν ροδοψηθεί αμέσως το λάδι είναι σε σωστή θερμοκρασία) και ρίχνουμε τις αθερίνες μέσα.

6. Μόλις σταματήσουν να έχουν αφρούς γύρω τους και έχουν ροδοψηθεί είναι έτοιμες.

7. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να σουρώνουν για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αθερίνες
Αλάτι
400 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
700 ml. καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με zip

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα