Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
tampoule me kinoa kai tsili

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Ταμπουλέ με κινόα και τσίλι

Ότι πρέπει για το γεύμα μας στο γραφείο.

Υλικά

  • 2 ματσάκια μαϊντανό 
  • 1/2 ματσάκι κόλιαντρο (προαιρετικό) 
  • 2 κόκκινες ντομάτες (ώριμες)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσιλι 
  • 1 φλιτζ. Κινόα
  • 1.1/2 φλιτζ. Νερό 
  • Λίγα τοματίνια για διάκοσμιση 
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα απο 2 λάιμ 
  • αλάτι Ιμαλαΐων 
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το μαϊντανό και τον κόλιανδρο πριν τα ψιλοκόψουμε.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη κινόα με 1.1/2 ποτήρι νερό για 15-20′.

3. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια. Αντίστοιχα, κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές τσίλι σε ροδέλες. Ανακατεύουμε όλα τα κομμένα υλικά σε μεγαλο μπολ

4· Μόλις κρυώσει η κινόα την προσθέτουμε στο μπολ με τα κομμένα λαχανικά

5. Προσθέτουμε την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!