1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο να τσιγαριστεί για λίγο.
2. Προσθέτουμε τα κυβάκια κολοκύθας, τα καρότα και το τσίλι και τα σοτάρουμε για 2-3’.
3. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τα βράζουμε για 25-30′.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα μπίμερ λιώνουμε όποια κομματάκια κολοκύθας και καρότα έχουν μείνει μέχρι να γίνουν πολτός.
5. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με 1 μικρή πιπεριά τσίλι από πάνω.
ΥΛΙΚΑ:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) λιωμένα με λίγο νερό στο μίξερ
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια (βρασμένη)
2 καρότα (βρασμένα)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (κομμένη σε ροδέλες)
750 ml νερό
Αλάτι
300 ml γάλα