Σούπα με κολοκύθα και τσίλι

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο να τσιγαριστεί για λίγο.

2. Προσθέτουμε τα κυβάκια κολοκύθας, τα καρότα και το τσίλι και τα σοτάρουμε για 2-3’.

3. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τα βράζουμε για 25-30′.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα μπίμερ λιώνουμε όποια κομματάκια κολοκύθας και καρότα έχουν μείνει μέχρι να γίνουν  πολτός.

5. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με 1 μικρή πιπεριά τσίλι από πάνω.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) λιωμένα με λίγο νερό στο μίξερ
1  κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια (βρασμένη)
2 καρότα (βρασμένα)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (κομμένη σε ροδέλες)
750 ml νερό 
Αλάτι 
300 ml γάλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα