1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200° Κελσίου ( πάνω-κάτω )
2. Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν .
3. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την βανίλια για περίπου 2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε την ζάχαρη στα αβγά και χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά.
5. Περιχύνουμε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας στο μίξερ και μόλις ενωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλο λίγο.
6. Βουτυρώνουμε το ειδικό σκεύος για σουφλέ ( ή ένα πυρίμαχο σκεύος ) και βάζουμε τα 3/4 του μείγματος στο σκεύος.
7. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, κάνουμε και ένα τεστ με το καλαμάκι ( βάζουμε στο κέντρο του σουφλέ ένα ξύλινο καλαμάκι και εάν βγει καθαρό έχει ψηθεί ). Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα .
8. Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρουστά από πάνω ( το τελευταίο μείγμα που προσθέσαμε δεν θέλουμε να ψηθεί, απλώς να ζεσταθεί ).
Food Tip: Eάν μας αρέσει το σουφλέ μας να είναι πολύ υγρό ψήνουμε την μισή ποσότητα για 20-25 λεπτά και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα και το ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια ξερή κρούστα από πάνω.
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
6 αβγά
1 βανίλια
1.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ( 270 γρ. )
3 κσ. αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )