Σκαλτσούνια Νηστίσιμα

1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη μάζα.

2. Κόβουμε τη ζύμη σε έξι ίσα κομμάτια και τα σχηματίζουμε σε μπάλες. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 1 ώρα.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το καρύδι και την κανέλα.

4. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα με την βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε με κούπα στρογγυλά σχήματα. Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνοντας τα σχηματίζουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε καλά με τα δάχτυλά μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. καλαμποκέλαιο
1 κ.σ. άσπρο ξύδι
450 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση 220 γρμ. μαρμελάδα βερίκοκο
120 γρμ. καρύδια, ελαφρώς κομμένα στο μούλτι
1 κ.γ. κανέλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα