Σάλτσα μπεσαμέλ

1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρύο γάλα και με έναν αναδευτήρα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

3. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να κάνει μπουρμπουλήθρες.

Food Tip: Αυτή τη συνταγή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές άλλες συνταγές όπως μουσακά, παστίτσιο, μακαρόνια στο φούρνο κ.α.

ΥΛΙΚΑ:

100 γραμμάρια βούτυρο
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα