Σαλάτα σπανάκι με κινόα

Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια εάν είναι σκληρά  και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια ελαφρώς λοξά. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το σπανάκι. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα σπανάκια, τα σπαράγγια, το κινόα και ρίχνουμε από πάνω τον παπαρουνόσπορο, την κάπαρη και τα κουκουνάρια. Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Tip: η σαλάτα σερβίρεται δροσερή.

ΥΛΙΚΑ:

3-4 σπαράγγια (στον ατμό)
100 γρ. Baby σπανάκι
1/2 φλιτζ. κινόα (βρασμενη)
1 κ.σ παπαρουνόσπορο
1/4 φλιτζ. κάπαρη
4 κ.σ κουκουνάρι

Για τη σάλτσα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι Ιμαλαΐων
6 κ.σ ελαιόλαδο
1.1/2 κ.σ μουστάρδα Dijon ή μουστάρδα σε κόκκους

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα