Sable au chocolat

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κέλσιου.

2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά.

5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω από μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με κουπά για να κάνουμε μια μικρή τρύπα στα μισά μας κουλουράκια.

6. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10΄- 12΄ λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πήξει.

7. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια μας τα γυρίζουμε (μόνο τα κουλουράκια χωρίς τρύπα) ανάποδα και τους βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας και βάζουμε τα υπόλοιπα κουλουράκια με τρύπα από πάνω τους. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα.

ΥΛΙΚΑ:

600γρ. βούτυρο
1 και 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
6,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα