Ρύζι με κολοκύθα

1. Κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας και με το χέρι μας ή τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τα κουκούτσια.

2. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι σκάβουμε λίγο για να πάρουμε λίγη κολοκύθα που θα βάλουμε μέσα στο ρύζι. Στην συνέχεια ρίχνουμε βραστό νερό μέσα στην κολοκύθα μας και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά με το νερό.

3. Στην συνέχεια πετάμε το νερό και σκεπάζουμε την κολοκύθα με το καπάκι της.

4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το βούτυρο κα τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπο 15-20 λεπτά. Μόλις αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σπεπάζουμε. Μόλις είναι να σερβίρουμε, βάζουμε το ρύζι μας μέσα στην κολοκύθα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

ΥΛΙΚΑ:

1 μεγάλη στρογγυλή κολοκύθα με ωραίο στρογγυλό σχήμα και πορτοκαλί χρώμα (περίπου 4 κιλά)
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
100 – 150 γρ. κολοκύθα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθιές
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
αλάτι
3 κ.σ, βούτυρο
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα