Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
anna maria barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Quiche με λαχανικά

Η πιο λαχταριστή πρόταση! 

Υλικά

  • Υλικά για τη ζύμη
  • 150γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • Υλικά για την γέμιση:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 250γρ. πράσο (στο μούλτι)
  • 200γρ. καρότο κομμένο σε λωρίδες ( julienne )
  • 200γρ. κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες ( julienne )
  • 2 αυγά
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • άσπρο πιπέρι
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. gouda τριμμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνουμε και βάζουμε την ζύμη σε 2 ταψιά στεφάνη διαμέτρου 22. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

3. Το ψήνουμε στους 200οC περίπου 25-30 λεπτά.

4. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο με το βούτυρο για περίπου 4-5 λεπτά και στην συνέχεια βάζουμε τα κολοκύθια, τα καρότα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

5. Αφήνουμε να κρυώσει πριν προσθέσουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τυριά (αφήνουμε περίπου 3-4 κουταλιές από το τριμμένο κασέρι στην άκρη).

6. Μόλις ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο κασέρι που έχουμε αφήσει.

7. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35-45 λεπτά.

Η συνταγή αυτή μας κάνει 2 quiche διαμέτρου 22

Καλή επιτυχία!