Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
quiche lorraine barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΙΤΣΕΣ-ΠΙΤΕΣ

Quiche Lorraine

Μία πεντανόστιμη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια)
  • Άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κουπ πατ –σε σχήμα αστεράκι– κόβουμε 8 αστέρια. Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ταψί στεφάνι (διαμέτρου 28 εκ.) και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι (ή τοποθετούμε τα ειδικά βαρίδια) και βάζουμε τη ζύμη στον φούρνο (σε περίπτωση που την τρυπήσουμε με το πιρούνι, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε το τρύπημα μετά από 10 λεπτά αν έχει φουσκώσει η ζύμη). Ψήνουμε τη βάση για περίπου 20-25 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη και έχει αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αστέρια από πάνω και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία!