Ψωμί ολικής άλεσης με καρπούς

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

2. Μόλις έχει φουσκώσει το μείγμα 1 προσθέτουμε τα υλικά από το μείγμα 2 και ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και περιμένουμε για άλλη μία ώρα.

3. Μόλις περάσει η μία ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε στα δύο (εάν έχουμε μικρά ταψιά αλλιώς σε 1 μεγάλο η και σε 1 στρογγυλό) και τα βάζουμε σε μακρόστενα ταψιά και τα σκεπάζουμε ξανά για μία ώρα.

4. Μόλις φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

Μείγμα 1:
1½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
9 γρ. ξερή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μείγμα 2:
35 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μέλι
2 ½ (330 γρ) αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα