Πλιγούρι με ρεβύθια

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και την πιπεριά.

2. Μόλις αλλάξουν χρώμα βάζουμε την ντομάτα και περιμένουμε λίγο να βράσει πριν βάλουμε το νερό και στη συνέχεια το πλιγούρι με το αλάτι.

3.  Ανακατεύουμε καλά κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20′ ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Οδηγία: Η συνταγή αυτή σερβίρεται ιδανικά με στραγγιστό γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ:

5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένα σε λωρίδες)
250 γρ. χυμός ντομάτας ή 4 ντομάτες τριμμένες
1.1/2 φλυτζ. πλιγούρι
3.1/2 φλυτζ. Νερό
Αλάτι
2 φλυτζ. βρασμένα ρεβίθια (προαιρετικά)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα