Pizza με γαλοπούλα
1. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τη ρίγανη, ζυμώνουμε και κόβουμε τη ζύμη στα 4.  Τοποθετούμε σε ενα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε για 15 λεπτα.
2. Μόλις φουσκώσει, λαδώνουμε ένα ταψί και μεταφέρουμε τη μια μπάλα. Μέσα στο ταψί την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας και βάζουμε τη σάλτσα τομάτας, τη γαλοπούλα και το τυρί. Σε διάσπαρτα σημεία βάζουμε λίγη μαργαρίνη σε ποσότητα ενός ρεβυθιού.
3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Λίγο πριν τη σερβίρουμε ρίχνουμε σκόρπια τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Για τη σάλτσα: 
 
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε μέσα.

ΥΛΙΚΑ:

(για 4 πίτσες)
600 ml. χλιαρό νερό
100 ml. ελαιόλαδο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κιλό αλεύρι
3 κ.σ. ρίγανη
Για τη σάλτσα 500 γρμ. ντοματοχυμό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτούρα (για 1 πίτσα) 6-8 φέτες γκούντα για τοστ
100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα