Πίτσα με πράσινη πιπεριά, μανιτάρια και ζαμπόν

Για τη ζύμη:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 800γρ από το αλεύρι, το υπόλοιπο θα πασπαλίσουμε τον πάγκο μας για να ανοίξουμε το φύλο για την πίτσα).

2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

 Για τη σάλτσα:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tip: Για να μην στεγνώσει η πίτσα μας βάζουμε διάσπαρτα περίπου 8 με 10 κομματάκια μαργαρίνης όσο περίπου μισό καρύδι.

 

ΥΛΙΚΑ:

(Η συνταγή είναι για 2 πίτσες)

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας 500 γρ. ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
Aλάτι
Για τη γαρνιτούρα 2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κυβάκια)
500 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
24 φέτες ζαμπόν
24 φέτες τυρί του τοστ, ή κασέρι του τοστ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα