Πίτσα με μοτσαρέλα, πολτό ελιάς και βασιλικό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC βαθμούς.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο, βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μέσα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας τον πολτό ελιάς σε μικρές κουταλιές, τη κομμένη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

Το tip της συνταγής: Τα υλικά αυτά θα μας κάνουν δύο πίτσες.

ΥΛΙΚΑ:

Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500γρ ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτουρα:
8-10 μπάλες μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι πολτό ελιάς
15-18 ντοματίνια (κομμένα στα δύο)
1 κ.σ ξερό βασιλικό

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα