Πίτσα Μαργαρίτα

Για τη Ζύμη:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

2. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 800γρ. από το αλεύρι, με το υπόλοιπο θα πασπαλίσουμε τον πάγκο μας για να ανοίξουμε το φύλο για την πίτσα.

3. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Για τη Σάλτσα:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

2. Και προσθέτουμε τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C για 10 λεπτά και ψήνουμε στους 200°C για 25 – 30 λεπτά και είναι έτοιμη η πρώτη μας πίτσα.

Food tip: Για να μην αφυδατωθεί η πίτσα μας, βάζουμε διάσπαρτα περίπου 8 με 10 μικρά κομματάκια μαργαρίνης όσο περίπου είναι ένα μισό καρύδι.

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας: 500γρ. ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτούρα: 24 φέτες του τοστ τυρί Gouda (12 για κάθε ταψί)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα