Πάστα Φλώρα

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Ανακατεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό. Όταν ενωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε σταδικά το αλεύρι με το bakin powder.

3. Ζυμώνουμε και το απλώνουμε στο ταψί μας ή στεφάνι ή πυρίμαχο.

4. Σε ένα άλλο μπoλ έχουμε ανακατέψει πολύ καλά την μαρμελάδα με τα υπόλοιπα υλικά μας.  Προσθέτουμε την μαρμελάδα πάνω στη ζύμη και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.

5. Εάν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε μία μπάλα ζύμη και με ένα τρίφτη να τρίψουμε την ζύμη πάνω από την μαρμελάδια για διακόσμηση.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτυρο
1/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1/2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 αυγό
3 – 3,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. bakin powder
1 1/2 φλ. μαρμελάδα βερύκοκο ή φράουλα
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. κονιάκ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα