Παγωτό λεμόνι σεμιφρέντο

1. Τρίβουμε τα πολύ καλά πλυμένα λεμόνια στον λεπτό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό. Αφήνουμε στην άκρη και σουρώνουμε μετά από 2 ώρες.

3. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να τριπλασιαστεί και βάζουμε στο ψυγείο.

4. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα.

5. Μόλις ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά μας τους προσθέτουμε τη σαντιγί προσεκτικά.

6. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ (σιλικόνης ή μεταλλική) και βάζουμε στη κατάψυξη για 8-10 ώρες.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 λεμόνια ξύσμα και χυμό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
500 γρ. φυτική σαντιγί
2 κρόκους
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες
2 κ.σ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα