Ντολμαδάκια με σέσκουλα

1. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό και λίγο αλάτι ζεματάμε τα πλυμένα σέσκουλα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό (για να μην παραψηθούν) σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά και του προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

3. Πάνω σε ένα ξύλο κοπής αρχίζουμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες μας και να τους βάζουμε στην κατσαρόλα.

4. Μόλις τα έχουμε τυλίξει όλα βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω τους και προσθέτουμε τα υλικά για τον ζωμό, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Food Tip: Τα σέσκουλα σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι στραγγιστό και λαχανοσαλάτα.

ΥΛΙΚΑ:

3 – 4 ματσάκια σέσκουλα (ζεματισμένα ελαφρώς σε αλμυρό νερό)
500 γρ. κιμά
1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 μάτσο άνηθο (ψιλοκομμένο)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα (κομμένα σε ροδέλες)
1 φλυτζάνι ρύζι (τύπου Καρολίνα)
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
1/2 κ.γ μπαχάρι
Υλικά για τον ζωμό: 2 φλυτζάνια νερό
χυμό από 1 λεμόνι
6 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα