Nespresso Red Velvet Cookies

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°Κελσίου. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή, την άσπρη ζάχαρη και την βανίλια για 3-4′. Προσθέτουμε τον καφέ και στην συνέχεια το αυγό. Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι και το ρίχνουμε στο μίξερ σταδιακά. Μόλις το μίγμα γίνει ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μπολ το ξύδι και τη σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα στο μίξερ, όσο αφρίζει με το ξύδι και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου. Με την βοήθεια μιας κουτάλας, σχηματίζουμε μπάλες και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25′.

 

Ποικιλία Dharkan: Ένα χαρμάνι καφέδων Arabica από τη Λατινική Αμερική και την Ασία που αποκαλύπτει πλήρως τον χαρακτήρα του χάρη στην τεχνική του αργού καβουρδίσματος σε χαμηλή θερμοκρασία. Η ισχυρή προσωπικότητά του αναδεικνύει νότες καβουρδίσματος μαζί με υπόνοιες πικρού κακάο σε σκόνη και ψημένων δημητριακών που εκφράζονται μέσα από μία απαλή και βελούδινη υφή.

ΥΛΙΚΑ:

125 γρ. βούτυρο
160 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακή)
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 1 βανίλια
2 κάψουλες Εκτεκτής Ποικιλίας Nespresso DHARKAN (2×40 ml)
1 αυγό
2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο
1/4 κγ. Αλάτι
1 κς. Μηλόξυδο
1 κς. Σόδα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα