Mini cake

1. Θρυμματίζουμε το κέικ στο μίξερ μέχρι να γίνει πούδρα (για τη συνταγή του κέικ σοκολάτας δείτε εδώ).

2. Ταυτόχρονα, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.

3. Ρίχνουμε το θρυμματισμένο κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

4. Ζυμώνουμε πολύ καλά.

5. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις κάνουμε μισές μπάλες.

6. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10′.

7. Μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο, ανοίγουμε την πάστα ζάχαρης (για τη συνταγή της πάστας ζάχαρης δείτε εδώ) και την κόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ.

8. Εφόσον έχουμε αλείψει με πινέλο τα κεκάκια με το γλάσο, τοποθετούμε τη πάστα ζάχαρης και την πιέζουμε με τα δάχτυλα μας ελαφρώς για να κολλήσει παντού.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κέικ σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. πάστα ζάχαρης
Γλάσο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.γ νερό

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα