Μαρμελάδα κυδώνι με τζίντζερ

1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και βάζουμε της φλούδες και τα κουκούτσια σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό και 2 κ.σ. ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια, την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη το νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 25 λεπτά.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ και το σουρωμένο νερό από τις φλούδες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

4. Μόλις κρυώσει το μείγμα, τα βάζουμε στο μούλτι και τα κάνουμε πολτό. Τα βάζουμε σε αποστηρωμένα βαζάκια.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό Κυδώνι (κομμένο σε κυβάκια)
1/2 φλιτζάνι Νερό
2 κ.σ. Ζάχαρη
1 φλιτζάνι  Καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι Νερό
130 γρ. Τριμένο τζίντζερ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα