1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το καλαμποκέλαιο.
2. Προσθέτουμε στην συνέχεια το κρεμμύδι και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι μας.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το κόκκινο κρασί.
4. Περιμένουμε 2 λεπτά πριν προσθέσουμε την ντομάτα.
5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης και 1 φλ. νερό.
6. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά και μετά για άλλα 5 λεπτά το έχουμε σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι.
Tips: Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι, τριμμένο τυρί και λίγο φρέσκο βασιλικό για διακόσμηση.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα στο multi
2 κ.σ. ξύδι
μισό φλυτζάνι κόκκινο κρασί
500 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 700 γρ. φρέσκια ντομάτα
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
8 φύλλα δάφνης