Λεμονάδα με δυόσμο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, χωρίς να το ανακατέψουμε. Μόλις κρυώσει το σιρόπι βγάζουμε το δυόσμο και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, βάζουμε λίγο (1-2 κ.σ) σιρόπι και το διαλύουμε με το ανθρακούχο νερό. Τέλος βάζουμε λίγα κομμένα λεμόνια ή και φύλλα δυόσμου και τη σερβίρουμε με παγάκια.

Tip: Διατηρούμε το μπουκάλι με το σιρόπι  για ένα μήνα περίπου, αλλιώς στο ψυγείο, για 5-6 εβδομάδες.

ΥΛΙΚΑ:

2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 μάτσο δυόσμο
Ανθρακούχο νερό
2 λεμόνια για την διακόσμηση

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα