1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το ξύσμα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκάδια, τη ζάχαρη με το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να κάνει φουσκάλες στα πλάγια της κατσαρόλας της προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
3. Την σουρώνουμε σε ένα γυάλινο μπολ, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ:
5 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό)
1 φλ. ζάχαρη
6 κρόκους
150 γρ. βούτυρο