Κοτόπουλο με πέστο

1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και 1 φλ. χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλ. πέστο.

Για το pesto:
Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο multi και τα λιώνουμε.  Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη!

Tips:
Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
1 έτοιμο βαζάκι πέστο ή σπιτικό pesto (ακολουθεί συνταγή)
Υλικά για pesto 1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικούή 50γρ
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
3 κ.σ. παρμιτζάνο ή σκληρό τυρί Δανίας
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα